Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен затвърди във вторник

...
 Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен затвърди във вторник
Коментари Харесай

Ще се осъществи ли идеята за минимална заплата в ЕС?

 Новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  затвърди във вторник предлагането на европейските социалдемократи за въвеждане на минимална заплата  за всички, работещи в Европейски Съюз, както и скица за обществено подкрепяне при безработица. " Макрон стартира тази концепция, тя не е нова, не е лява и не в интерес на служащите. Забележете, че и Фон дер Лайен споделя минимални работни заплати, съобразени с националните обичаи ", коментира Ваня Григорова  от КТ " Подкрепа " в ефира на Вulgaria ON AIR.Предприемачът Красимир Дачев  смята, че по този начин ще се унифицират критериите, по които се вършат тези заплати. Но по отношение на междинната или минималната продуктивност на труда в България ние отново ще взимаме, колкото и в този момент.
" Самата Урсула (фон дер Лайен - бел. ред) изясни, че не хората работят за стопанската система, а стопанската система за хората. Така че стигаме до извода, че преди да го разпределим, би трябвало да го изкараме ", уточни Дачев.

Според Ваня Григорова минималната работна заплата дисциплинира работодателите .

" Беше казано, че ще бъдат унифицирани критериите, по които ще се създава минималната работна заплата. Нямайте никакво подозрение, че доста мъчно може да се стигне до общ механизъм ", съобщи синдикалистката.

По думите ѝ обаче, откакто действаме в границите на един съюз, няма по какъв начин да не си даваме сметка, че ще вървим към унифициране  на всички политики.

Григорова подсети, че в приоритетие на новия ръководител на Европейска комисия е записано, че тя ще работи за въвеждане на въглеродна такса, която ще отбрани българското и европейското произвеждане в региона на химията - такива, които са застрашени от затваряне, без това да способства до облагородяването  на околната среда .

Повече от диалога в студиото вижте във видео материала.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР